scaun-gradina-ratan
Gradina

Voie bună și distracție in grădină

Să facem împreună un exercițiu de imaginație pe tema design exterior si amenajare grădină sau terasă. Închideți ochii și imaginați-vă o grădină ideală, în cadrul căreia să găsiți tot ce vă doriți de la un astfel de spațiu mirific. Vă imaginați imediat o căsuță de ciocolată cu un gard alb sau un zid de piatră prăbușit înconjurând-o, grădina acoperită de vegetație umplută cu flori sălbatice colorate care creează un refugiu pentru fauna sălbatică? Romantică, poetică și capricioasă, o grădină clasică de țară necesită mobilier care să completeze mai degrabă decât să concureze cu mediul – grădina însăși este vedeta, noi suntem publicul.

În acest tip de mediu, mobilierul de grădină realizat din materiale naturale – precum piatra sau lemnul – se va integra în peisaj. Frumusețea acestor piese este că arată mai bine pe măsură ce îmbătrânesc. Amplasată sub o salcie plângătoare sau în interiorul unei arcade de grădină, o bancă de grădină metalică acoperită de intemperii oferă un loc pitoresc pentru contemplare liniștită sau pentru a vă pierde într-o carte bună (doar adăugați câteva perne).

mobilier gradina scaune

Alegerea mobilierului pentru o grădină de vis

O casă mai mare înseamnă adesea o grădină mai mare de mobilat. Aici, înțelegerea dimensiunii și proporției este primordială – nu doriți ca mobila pe care o alegeți să se piardă într-un mediu vast. Asemenea vieții în plan deschis, grădinile mari funcționează bine atunci când sunt „zonate” în diferite scopuri. Aceste zone necesită fiecare mobilier diferit.

Pentru o terasă lângă casă, o masă mare în aer liber cu scaune pentru grădină confortabile este esențială. (Uneori chiar punem două mese cap la cap, creând un blat și mai mare în jurul căruia putem așeza mai mulți oaspeți!) Pentru întinderi mari de gazon, veți avea nevoie de o canapea în aer liber, o măsuță de cafea și câteva fotolii pentru a vă relaxa. Încercați să includeți câteva scaune ușoare de exterior care pot fi mutate cu ușurință la umbră dacă devine prea cald. Și apropo de căldură, dacă grădina ta are piscină, cu siguranță vei avea nevoie de șezlonguri și umbrele de soare. Un alt loc grozav pentru a poziționa o canapea cu adevărat confortabilă este sub un copac mare cu frunze – cu siguranță vei dori să petreci mult timp aici, fie căutând umbră într-o zi fierbinte, fie adăpostindu-te de ploaia care frecventează verile britanice.

Singura regulă care stă la baza alegerii dvs. de mobilier de terasă, indiferent de spațiu, este aceasta: mobilierul de terasă bine proiectat, de înaltă calitate este o investiție, așa că alegeți piese care sfidează tendințele, vor rezista tuturor condițiilor meteorologice și vor continua să facă față. oferă confort sezon după sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *