
Beneficiile aromaterapiei pentru sanatate
Aromaterapia este utilizarea uleiurilor derivate din plante și a altor compuși aromatici pentru a spori sentimentul de bunăstare. Beneficiile aromoterapiei sunt că poate ajuta la relaxare, la sistemul imunitar și la viruși.
Când oamenii folosesc uleiuri esențiale, se pot simți mai relaxați și au un sistem imunitar mai puternic. De asemenea, s-a demonstrat că uleiurile esențiale ajută la tratarea virușilor precum răceala. Într-un studiu realizat de Universitatea din Texas Medical Branch, ei au descoperit că atunci când oamenii au inhalat ulei de mentă timp de 30 de minute în fiecare zi, timp de cinci zile, au avut simptome mai puțin severe decât cei care nu au primit niciun tratament.

Uleiurile esențiale sunt lichide volatile care sunt distilate din plante. Ele pot fi utilizate în diferite scopuri, cum ar fi produse de înfrumusețare, alimente și medicamente. Cele mai frecvente uleiuri esențiale utilizate pentru aromoterapie includ levănțica, menta, melisa de lămâie și eucalipt.
Cea mai populară modalitate de a difuza uleiurile esențiale este prin difuzoare sau vaporizatoare de aromoterapie folosind un difuzor uleiuri esentiale. De asemenea, pot fi aplicate local pe piele sau inhalate direct pe nas sau gura.
Terapie cu uleriuri esentiale pentru sistemul imunitar
Sistemul imunitar este mecanismul natural de apărare al organismului împotriva virușilor și bacteriilor. Sistemul imunitar folosește celule, cum ar fi celulele T și celulele B, pentru a lupta împotriva infecțiilor. Imunoterapia este un tratament care stimulează funcția sistemului imunitar pentru a ajuta la combaterea bolilor.
Terapia imunitară a fost folosită de secole ca o modalitate de a lupta împotriva infecțiilor. S-a demonstrat că uleiurile esențiale pot întări imunitatea luptând împotriva virușilor și bacteriilor.
Aromaterapia este un tip de terapie alternativă care utilizează extracte de plante și uleiuri volatile pentru a ameliora simptomele de stres și anxietate, precum și afecțiunile fizice, cum ar fi durerea cronică și inflamația.
Uleiurile esențiale sunt uleiuri naturale care au un miros puternic. Sunt obținute din plante prin distilare, presare sau exprimare. Pot fi folosite pentru gătit și arome, în cosmetică și în scopuri medicinale.
Cele mai comune uleiuri esențiale includ ulei de lavandă, ulei de arbore de ceai, ulei de mentă, ulei de eucalipt, ulei de lămâie.
Terapia imunitară este utilizarea diferitelor tratamente pentru a stimula capacitatea sistemului imunitar de a lupta împotriva infecțiilor sau bolilor.
Pentru prelungirea vietii unui difuzor de uleiuri esentiale ar fi bine sa folositi apa purificata rezultata in urma folosirii unui produs de tipul cana filtranta pentru apa.

Cum ne organizam gradina
S-ar putea să-ți placă și

La ce ajuta un corset pentru spate
18 ianuarie 2023
Cum alegem solutia perfecta pentru iluminarea curtii
8 februarie 2023